Vakantie in de Morvan
Genieten in de Franse Bourgogne

De Morvan

Bourgondië betekent voor veel mensen lekker eten en drinken, maar wie door de Morvan trekt ontdekt al snel dat er meer is, veel meer. Zo heeft het gebied alle kenmerken van een hooggebergte met zijn diepe dalen en kloven, en weidse vergezichten. Een groot voordeel van de Morvan is dat de regio wel de uitstraling maar niet de risico's van het hooggebergte heeft, en daarom voor iedereen toegankelijk is. 

De Morvan is het gebergte dat het dichtst bij Parijs ligt en via de snelweg te bereiken is: een granietmassief bedekt met bossen en meren. Toeristen hebben een ruime keus aan activiteiten en sporten. In de Morvan kunnen gezinnen ontspannen en het snelle ritme van de stad vergeten. De Gorges de la Ganche, langs de weg van Chateau-Chinon naar Autun, zijn een van de typische taferelen van de Morvan. In deze ingesneden vallei stromen riviertjes die af en toe watervallen vormen. Ze hebben voor bijzondere vormen in het landschap gezorgd.

De charme van de Morvan is niet alleen het natuurschoon. Hier combineert u een verkenning van het landschap met bezoeken van gerenommeerde culturele bezienswaardigheden. Zoals bijvoorbeeld de Mont-Beuvray met Bibracte, hoofdstad van onze voorouders, de Eduens. Aan de andere kant ligt Vezelay boven op een heuvel die men eeuwig noemt. Hij is bijgeschreven op de werelderfgoedlijst van Unesco. Vezelay bruist in de zomer van activiteiten: artiesten, kunstenaars, schilders en musici ontmoeten elkaar hier.


De beste manier om de Morvan te ontdekken is via de ontelbare wandel- en mountainbikepaden (1200km). Bewegwijzerde routes zijn aangelegd van een halve dag tot een complete oversteek van het bergmassief. De wandelpaden en mountainbike paden starten voor uw gite. Deze paden zijn allemaal goed aangegeven en voor iedere wandelaar is er wel een mooie tocht variërend van 45 min tot 5 uur. Bent u niet zo van het wandelen of fietsen? Dan kunt u ook  een tocht met paard maken of een quad huren. En de mooie meren zijn zeer geschikt om te vissen of met een bootje te gaan varen. 

Voor de golfliefhebber liggen er een aantal mooie banen in Autun, op zo'n 45km afstand.

Dan zijn er nog de de schitterende meren, waar men heerlijk kan zwemmen, waterfietsen, surfen, vissen, en kanovaren. De gîte ligt tussen de meren Lac de Panneciere en Lac les Settons, en de locatie is daarom bij uitstek geschikt voor alle watersportactiviteiten, met het gezin of een groep. Het Lac les Settons is een walhalla voor surfers en liefhebbers van zeilen en waterskiën.