Bourgondië

Bourgondië is voor veel mensen lekker eten en drinken, maar wie door de Morvan trekt ontdekt al snel dat er meer is, veel meer. Zo heeft het gebied alle kenmerken van een hooggebergte met zijn diepe dalen en kloven, en weidse vergezichten. Maar het heeft niet de risico’s van het hooggebergte daarom is het voor een ieder toegankelijk.

De Morvan is het gebergte dat het dichtst bij Parijs ligt en via de snelweg te bereiken is. Het is een granietmassief bedekt met bossen en meren.Toeristen hebben een ruime keus aan activiteiten en sporten. Te midden van de Morvan komen gezinnen ontspannen, en vergeten het snelle ritme van het stadsleven. De gorges de la Ganche, langs de weg van Chateau-Chinon naar Autun zijn een van de typische taferelen van de Morvan. In deze ingesneden vallei stromen riviertjes die af en toe watervallen vormen Ze hebben voor bijzonder vormen in het landschap gezorgd.

De charme van de Morvan is niet alleen het natuurschoon Hier combineert U een verkenning van het landschap met bezoeken van geronommeerde culturele bezienswaardigheden.Zoals bijvoorbeeld de Mont Beuvraymet Bibracte,hoofdstad van onze voorouders de Eduens Aan de andere kant ligt Vezelay boven op een heuvel die men eeuwig noemt Hij is bijgeschreven op de werelderfgoedlijst van Unesco. Vezelay bruist in de zomer van activiteiten:artiesten, kunstenaars, schildersen musici ontmoeten elkaar hier.

De beste manier om de Morvan te ontdekken is  via de ontelbare wandel en, mountainbike paden (1200km) bewegwijzerde routes zijn aangelegd van een halve dag  tot een complete oversteek van hetbergmassief. Dan zijn er nog de de schitterende meren, waar men heerlijk kan zwemmen, waterfietsen, surfen, vissen en kanovaren. Bij uitstek geschikt voor alle watersporten, met het gezin of een groep. Het lac les Settons is walhalla van surfers en liefhebbers van zeilen en waterskien.

De gite ligt tussen de meren Lac de Panneciere en Lac les Settons.

Sportief

Voor de golfliefhebber liggen er een aantal mooie banen dichtsbijzijnde is in Autun.

De wandelpaden en mountain bike paden starten voor Uw gite. Deze paden zijn allemaal goed aangegeven en voor iedere wandelaar is er wel een mooie tocht variërend van 45 min tot 5 uur.

U kunt een tocht met paard maken of een quad huren. En de mooie meren zijn zeer geschikt voor, vissen, zwemmen, surfen, waterfietsen, kanovaren. Kortom voldoende mogelijkheden.

De seizoenen

De seizoenen zijn prachtig, hier ziet u wat het is om een te zijn te zijn met de natuur.

De Winter is absoluut sneeuwzeker alleen weten wij niet wanneer die sneeuw valt ergens tussen eind oktober en eind maart, het is zeker nodig voor de bewoners hier op ingesteld te zijn als de sneeuw valt valt er veel en is het handig Uw voorraad op orde te hebben.

De Lente een schitterende tijd, met de wilde orchideeën in de bermen en de ontluikende natuur alle dieren die weer uit hun winterslaap komen.

De Zomer, kan heel warm zijn maar de verfrissing ligt bij de meren waar dan ook goed gebruik van wordt gemaakt.

De Herfst de jacht is weer open, de bomen zijn prachtig gekleurd en geven de indruk dat hele hellingen in brand staan, de dieren zorgen dat hun wintervoorraad op orde is en dat ze hun overnachting gevonden hebben.

Het natuurparc de Morvan is uw bezoek beslist waard. De morvandieaux zijn erg aardig en gastvrij hun spijzen verrukkelijk.

Foto’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Translate »