Bourgondië

Bourgondië is voor veel mensen lekker eten en drinken, maar wie door de Morvan trekt ontdekt al snel dat er meer is, veel meer. Zo heeft het gebied alle kenmerken van een hooggebergte met zijn diepe dalen en kloven, en weidse vergezichten. Maar het heeft niet de risico’s van het hooggebergte daarom is het voor een ieder toegankelijk.

De Morvan is het gebergte dat het dichtst bij Parijs ligt en via de snelweg te bereiken is. Het is een granietmassief bedekt met bossen en meren.Toeristen hebben een ruime keus aan activiteiten en sporten. Te midden van de Morvan komen gezinnen ontspannen, en vergeten het snelle ritme van het stadsleven. De gorges de la Ganche, langs de weg van Chateau-Chinon naar Autun zijn een van de typische taferelen van de Morvan. In deze ingesneden vallei stromen riviertjes die af en toe watervallen vormen Ze hebben voor bijzonder vormen in het landschap gezorgd.

De charme van de Morvan is niet alleen het natuurschoon Hier combineert U een verkenning van het landschap met bezoeken van geronommeerde culturele bezienswaardigheden.Zoals bijvoorbeeld de Mont Beuvraymet Bibracte,hoofdstad van onze voorouders de Eduens Aan de andere kant ligt Vezelay boven op een heuvel die men eeuwig noemt Hij is bijgeschreven op de werelderfgoedlijst van Unesco. Vezelay bruist in de zomer van activiteiten:artiesten, kunstenaars, schildersen musici ontmoeten elkaar hier.

De beste manier om de Morvan te ontdekken is  via de ontelbare wandel en, mountainbike paden (1200km) bewegwijzerde routes zijn aangelegd van een halve dag  tot een complete oversteek van hetbergmassief. Dan zijn er nog de de schitterende meren, waar men heerlijk kan zwemmen, waterfietsen, surfen, vissen en kanovaren. Bij uitstek geschikt voor alle watersporten, met het gezin of een groep. Het lac les Settons is walhalla van surfers en liefhebbers van zeilen en waterskien.

De gite ligt tussen de meren Lac de Panneciere en Lac les Settons.